1. Dan v CŠOD Medved

Danes, 20. 12. 2021, je bil za 2.c razred težko pričakovan dan, ko smo se odpravili v CŠOD Medved. Zjutraj smo se v šoli testirali in k sreči se je vse izšlo tako, da smo se lahko odpravili proti Medvedjemu Brdu. Po poti so nam učenci, ki živijo v Gorah, Dolah in na Jeličnem vrhu pokazali, kje so doma.

Okrog 9.45 smo prispeli na Medvedje Brdo. Polni pričakovanj so se otroci namestili po sobah ter pričeli s postiljanjem postelj. No, to bo potrebno doma še malo vaditi. 🙂 Učiteljice smo seveda priskočile na pomoč. Ko so so bili kovčki in potovalke pospravljene, smo se odpravili na sprehod v okolici šole. Sledilo je kosilo, po kosilu malo počitka, za tem pa igre na snegu. Z bobi smo se odpravili na bližnji hrib, kjer se je pravo veselje na snegu šele začelo. Otroci so se vozili z bobi, izdelovali iglu iz snega, se v njem igrali … domišljija ni poznala meja. Sami so se zelo dobro zaposlili ter se zares zabavali. Imeli smo tudi srečo z vremenom, celo popoldne nas je namreč grelo sonce.

Sledila je popoldanska malica. Očitno je otroke sneg zelo zlakotil, saj so pojedli vso sadje, ki so ga v kuhinji pripravili, pa ga niso pripravili malo.

Popoldne smo spoznavali še čarobno vesolje, se podučili o planetih, Zemlji, dnevu in noči. Nato smo pojedli okusno večerjo. Zvečer smo opazovali luno skozi teleskop in prepoznavali različna ozvezdja. Zelo lepo se je videlo ozvezdje orion.

V vmesnem času so otroci imeli tudi nekaj prostega časa po sobah. To je bilo dogajanja! 🙂 Očitno so tako veseli, da so v šoli v naravi, da se je iz sob slišalo samo smeh, zelo glasno klepetanje in vriskanje.

Po večernem programu je sledilo tuširanje, umivanje zob in nato spanje.

Sedaj ko otroci samostojno tuširajo, pa ima učiteljica čas za objavo te novičke. 🙂

Bil je zares krasen dan!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja